Lapsuudessani koulu loppui aina toukokuun viimeinen. Sittemmin peruskoulun myötä asetuksella säädettiin koulupäivien lukumäärä 190:een, poislukien arkipyhät, ja se, että koulu päättyy aina viikon 22 lauantaina. Tätä nykyä minulle ei ole koulun päättymisellä merkitystä, joten voin jälleen uskoa, että kesä alkaa kesäkuun ensimmäisenä.

Meille kesä näkyy lämpiminä ilmoina, pyykin ulkokuivauksena, ulkoruokana ja ennen kaikkea ulkokahveina! Ulkokahvit on maailman parhaimmat, monelta kannalta. Omassa pihassa keitettynä niillä ei toki ole samanlaisia ulottuvuuksia kuin metsässä, mutta tässä rivitaloelämässä parasta on, kun pannukahvin tuoksu menee naapuriin. Kaasugrillimme  on jo  kuusi vuotta vanha, mutta en muista siinä makkaraa grillatun kuin pari kertaa, ja silloinkin bratwurstia. Tavallisesti siellä on vihanneksia, maksaa tai lihaa.

Tällä hetkellä enää mustat tulppaanit ovat kukassa, samoin naapurin koristeomenapuu ja sireeni. Niin ja lemmikit! Mausteista liperi ja ruohosipuli voivat erinomaisesti. Uusia kukkia on tulossa. Pihalla kulkee myös siili ja toisinaan ihan eläväkin jänis. Ja erilaisia pieniä ötököitä on lisääntymiseen asti:

1605465.jpg

Viime viikolla sain myös viimeisen paketin SNY:ltäni. Siinä oli pyyheliina ja ripustuskoukku. Pyyheliinssa oli itsevirkattu pitsi! Kiitos! Nostalgisia muistoja tuli mieleen, sillä mummu usein antoi tuollaisia lahjoja. Olenpa itsekin muutamat pitsit virkannut, kolmekymmentä vuotta sitten. SNY:n paketissa oli myös pieni pussi namia, kortti ja pupumuki! Nyt minulla on niitä kaksi, ja hyvä niin, sillä jostakin kummasta syystä Poikanen täällä käydessään käyttää sitä.

1605462.jpg

Minulle lähetti paketteja Tiina, jonka blogi on Käsityöopiskelijan maailma , joka ei ollut minulle aiemmin tuttu, mutta jota nyt aion lukea jo aikaisemmalta ajaltakin. Minä sen sijaan lähetin paketteja Riikalle, joka kirjoittaa Elämää.

On oivallinen keli lukea ulkona. On mulla keskeneräistäkin: huivista loppui lanka päättelykerroksella! Tekisi mieli alkaa jotain kesäistä tilpehööriä, kuten hattuja, mutta en keksi millaisia. Laitankin tässä arvonnan pystyyn. Koska blogi täyttää näinä aikoina kolme vuotta, haastan kaikki kertomaan, mikä käsitöistäni on miellyttänyt eniten ja miksi. Lisäksi saa lausua muitakin mielipiteitä siitä, miksi tätä blogia lukee. Aikaa on kesäkuun 15:een. Seuraavana päivänä arvotaan.