Olen vielä sitä ikäluokkaa, joka kansakoulussa opetteli (ja lauloi) kaikki koululaulut ja virret, ja joille vieläpä jäi muistiin sanat ja sävelet. Nykyisin ei juurikaan (kuulemma) näitä muinaislauluja osata. Otsikon teksti on yhdestä kevätlaulusta, ja se muistui yhtäkkiä mieleen. Muita ovat ainakin Silmänsä vuokko aukaisee, Kevätsää lämmittää ja Kun kevät kaunis tuli.  Joka vuodenaikaan, askareeseen ja juhlaan oli omat laulunsa. Olisipa hyvä päästä laulamaan!

1509322.jpg

Villikanin ulkokausi alkoi eilen. Se sai seurakseen risukanin, joka kasvattaa sitruunamelissaa (syntymäpäivä-nimipäivälahja Liedon kummilta). Näkyvät viihtyvän hyvin yhdessä.

Isän syntymäpäivillä oltiin sunnuntaina. Sukulaisten tapaaminen jäi vähiin, sillä pöytäjärjestely oli tilassa hieman hankala. Sain istua päivänsankarin vieressä ja vastapäätä veljeäni. Sekin oli hyvä, sillä sellaista en muista aiemmin tapahtuneeksi. Ruoka oli oivallista ja villatakki tuntui sopivalta (hihat kenties hieman pitkät) ja mieluisaltakin.

Villatakkien lomassa olen tehnyt jotakin pientä. Jotakin kumminkin päätyy puikoille aina. Nyt on taas huivinteko mieluista. Niihin liittyy pari salatyötäkin, joista tuonnempana. Osallistuin Neulomon patalappuvaihtoon ja lähetin parilleni Jussi-langasta virkkaamani laput. Lopusta kerästä teen itselleni...

1474129.jpg

Sinisestä samettilangasta on niin ikään virkattu myssy, joka ajanee sytostaattipäähineen asiaa. Koetan saada aikaiseksi vielä jonkinlaisen huivinkin samasta langasta.

1509317.jpg

Pantoja ei voi olla koskaan liikaa. Tästä mallista pitäisi vain kehitellä matalampi versio. Jos tämän tekee vähemmillä lyhennetyillä kerroksilla, istuvuus kärsii. Mallihan on Calorimetry, jollaisia minulla on monta.

1427243.jpg

Mielityn ohjella valmistui paksuhkosta, Tarton torilta ostetusta villasta kukkahuivi. Väritys on merkillinen, enkä saa sitä mieleisekseni kuviin. Saattanee päätyä itselle talvihuiviksi.

1509318.jpg

Viimeiseksi kuvaksi liitän LaPelta saamani arvontapalkinnon. Se oli oivallinen, kuten kuvasta näette! Kimaltelevasta langasta suunnittelin jo kyllä ihan jotain muuta kuin sukkia. Mukana oli myös Fazerin tummaa sinistä suklaata, mutta sitä ei ole enää. Ja ajatella, että viikossa paperikin katoaa jäljettömiin! Kiitos tästäkin!

1509321.jpg