Aika paljon lokikirjoituksia jää tekemättä Naamakirjan takia. Olen kauan miettinyt, liittäisinkö tämän osaksi profiiliani Facebookissa, mutta se on jäänyt tekemättä. Minulla on siellä niin paljon sellaisia "ystäviä", joita en halua suorastaan ohjata lukemaan näitä tekstejä. Lainausmerkit tarkoittavat sitä, että ystäviä tulee aika paljon sellaisia, jotka nähdessään toteaa, että hei, mitä kuuluu, ja siihen se sitten jääkin. Siitä huolimatta tulee vetkuiltua siinä sivustossa turhankin paljon.

Olisin Naamakirjaltakin odottanut enemmän dialogisuutta. Siksi kuulun aika moneen ryhmään; vielä useammasta olen lähtenyt pois. En mitenkään ymmärrä sitä, että jokin ryhmä perustetaan ajankohtaisenkin keskustelunaiheen ympärille, mutta keskustelua ei käydä. Kunhan vain kuulutaan. Olen itse tykönäni ajatellut, että nuo "causes" -ryhmät ovat enemmänkin sellaisia rintanappiryhmiä kuin "groups". No, koko Facebookhan tuntuu olevan tietyllä tavalla nykyistä ilmoitustauluviestintää suosivaa, ja monelle tuntuu olevan ihmettelyn asia, miksi olen sellaisessa mukana, kun en kuitenkaan kannata sitä. Facebookin postilaatikko on mukava, kun siinä näkee selkeästi kaiken aikaisemman viestiketjun. Kirjoittelen säännöllisesti noin kymmenen ihmisen kanssa siellä, ja olen laiska siinäkin.

Toinen syy, miksi lokikirjoituksia syntyy kovin vähän, on se, että ei-neulomiseen liittyvät puheenaiheeni ovat sellaisia, joista joku läheinen ei halua keskusteltavan. Tai eihän se ole edes keskustelua vaan asioiden ottamista esiin ja niiden yksipuolista analyysia, sillä "vastapuoli" ei osallistu. Liika julkisuus, jonka toin tähän mukaan laittamalla ihan oman naamakuvani, on kuitenkin tehnyt minut varovaiseksi. En olisi uskonut, sillä olen kuitenkin jo puhunut paljosta, ja se on edelleen luettavissa. Sitä luetaankin, mutta kommentointi jää sitten mutkan kautta tulevaksi. No, kirjoittelen minkä kirjoittelen. En kuitenkaan yleisön takia vaan itseni. – Mitä tulinkaan sanoneeksi? Juuri lukijoiden takiahan jätän kirjoittamatta jotakin, mitä itseni takia pitäisi kirjoittaa. Ota tästä nyt selvää.

Neulerintamalle ei kuulu juuri mitään. Osallistun Lankahamstereihin, sillä en aio ostaa lankaa. Mutta kulutus on toistaiseksi ollut jokseenkin vähäistä. Osallistun myös SNY-kierrokselle, vaikka SP11:n pettymys kaihertaakin mieltä. Tai ehkä juuri siksi. Kaikki tähänastiset kotimaiset SNY:ni ovat olleet ihania.

Edellisessä postauksessa kuvatut sytopäähineet ovat miellyttäneet saajaansa. Tämän neuletakin kuusivuotiaalle kummityttöni tytölle tein (kummitytön antamasta) Nallesta ja Mandarin Fiestasta. Nallea kului 252 g ja Fiestaa se kerä. Tällä avaan hamsteritilini. Jotain ihan pientä on valmistunut myös, mutta sitä en voi toistaiseksi tähän kirjoittaa.

1275866.jpg

 

Nyt on mennyt jo neljäs päivä, etten ole kutonut yhtään mitään. Yhtä moneen päivään en ole avannut televisiotakaan. Sen sijaan olen lukenut kolme kirjaa. JA tuonut kirjastosta kolmetoista kirjaa lisää.