En ole yleensä seurannut paljoa horoskooppeja, vähemmän vielä näitä kiinalaisia. Mutta kun luin Maalehesta Igor Mangin horoskooppia, tuli mieleeni, että olen syntynyt Rotan vuonna. Olen lukenut viime aikoina enimmäkseen vironkielistä kirjalliuutta ja lehtiä ja viroksi. Suurimpana syynä siihen on parin viikon lomamme Tallinnassa viime vuoden lopussa. Osaksi on syynä sekin, että pidän Postimehen monipuolisuudesta ja asiantuntevuudesta. Muita suosikkejani ovat kulttuurilehti  Sirp sekä Õpetajate leht. Kaikista näistä on olemassa myös hyvät verkkoversiot.

Pirita Top SPA oli ensikertainen tuttavuus. Olin varausten kanssa niin myöhään liikkeellä, että emme päässet enää suosikkipaikkaamme Toilaan.  Olimme tyytyväisiä sekä ruokaan että hoitoihin. Rahalle sai kunnon astinetta. Lisäksi sain kivun hoitoa polveeni (joka nyt ilmeismmin on menossa tähystettäväksi).  Koska kaupungissa oli ankara kaaos ja tungos ja koska polvi ei oikein kantanut, jäi muutama aiottu tutustumiskohde väliin (Mirón näyttely KUMU:ssa sekä Okupatsioonide muuseum). Maaseudun kyläreissu oli mukava, samoin ystävän tapaaminen kaupungilla. Olimme omalla autolla, kuten aina, joten kulkeminen oli helppoa eikä vielä ollut liukasta eikä lumista, toisin kuin nyt.

Seuraava haaveissa oleva matka Viroon on kulttuurimatka ja nimenomaan Tarton ympäristöön. Mutta ensin on saatava polvikuntoon ja rahaa sukanvarteen. vastedeskin matkustamme autolla ja omin päin, sillä olemme niin eristäytyneitä ja mukavuudenhaluisia, että suomalainen turistikaaos ei todellakaan houkuta. Jouluaaton loistava ateria verimakkaroineen, hapankaaleineen ja kaloineen oli maukas ja edukseen, mutta suomalaistäti koputteli keittiön ovelle huutaen, että "astiat ovat tyhjät, ei ole tarjolla kuin mustaa makkaraa".  Olin pahoillani sekä virolaisten että tamperelaisten puolesta. Mutta kenties ensimmäinen võrunkielinen laulujuhla ei ole yhtä kansoitettu.

En ole kamerankäyttäjä, mutta pari kuvaa liitän tähän. Ensimmäinen on Villikanin suklaata.

1195174.jpg

JA toinen on Piritan kaupunginosan ja Viimsin kunnan rajalla sijaitseva Jussi õlletuba. (!)

1195173.jpg

Kutomisista asiaa enemmän kunhan kokoilen voimia. Ka eesti keeles varsti siis, kui saan ennast turjast kinni!