Menee päiviä, että en tee mitään. Niin ainakin luulen. Eilen puoliso sanoi, että koko ajanhan teet jotakin. Useimmiten siis kudon tai luen. Ja aktiivista toimintaahan on myös tämä tietokoneen takana (edessä?) istuminen. Sellaista hetkeä ei juuri ole, että vain tuijottaisin. Olemattoman odottaminen kuitenkin puhuu toista.

Mutta nykyisellään sellaista aikaa ei tule, että ajan kanssa, rauhallisesti, tietoisesti, keskittyen kirjoittaisin tähän sen, mitä haluaisin, ottaisin kauniita kuvia ja selostaisin tekemistäni. Mutta koska kuu on lopussa, ja perjantaina alkaa lankahamsterikausi, länttään vielä tähän kuvia tähänastisista tekeleistä. Niin pääsee aloittamaan puhtaalta pöydältä hamsteroinnin. Juu, on kaksi keskeneräistä, joista aikoo tulla ufoja. Kumpikin niistä – huivi.

1244673.jpg

Pienen tytön kauluri ja myssy tuttavan itse värjäämästä Woolista. Pinta näyttää ruotsalaiselta piparminttukarkilta. Luultavasti sopii jollekin naapuruston pikkulikoista.

1244667.jpg

Aiemmin kirjoitin, että otan sattumanvaraisen lankakerän ja kudon sitä niin pitkään kuin riittää. Jaksamista riitti kahteen huiviin. Kummassakin on aaltomainen kuvio, joka syntyy kavennuksista ja langankierroista samalla rivillä. Tuntematon lanka on hieman pörröistä, mohairinkaltaista sekoitetta.

1244668.jpg

1244678.jpg

1244672.jpg

Kolme alimmaista ovat pehmeitä päähineitä sytostaattihoidossa olevalle lähimmäiselle. Ohjeisiin vinkkejä on saatu Ravelryn kautta. Ideana näissä ovat väljyys ja pehmeys. Kahdessa ylemmässä on lankana Novitan Bambu, alimmassa Olivia. Koetan saada päähineet tänään postiin.

Olen jälleen sitoutunut johonkin: Salaiseen neuleystävään ja Lankahamstereihin. Mietin kyllä tuota hamsterointia pitkään.. Mutta minulla on tässä kotimaisessa versiossa ollut aina onnea parin kanssa: olen saanut aivan ihania paketteja. Jos kehtaisin, voisin vaikka tunnustaa, että olen mukana paljolti myös sen takia, että joku muistaisi. Kahtena joulunalusena odotukselleni on käynyt köpelösti: ensin ei kuulunut JYV-parista yhtään mitään, ja viime syksyn SP jäi yhteen lokakuiseen pakettiin. Mutta on kivaa silti touhuta itse jotakin. Lankahamstereihin on sikäli mukava osallistua, että olin syksyllä mukana -10 %:n kisassa, ja lankasaldo on laskettuna valmiiksi, sen kuin vain vähennän nämä tammikuiset työt.