Kiitos! Kiitos kommenteista sisaret. Menen "päivä vain ja hetki kerrallansa" niin kuin virsilaulussa sanotaan. Juuri nyt en anna periksi, en omissani enkä Poikasen asioissa. Mutta veronsa siitäkin on maksettava, ellei muutoin niin tappavan ahdistuksen ilmapiirissä, sillä miesväen on tässä yhteisössä vaikea sietää toisiaan. Olen kutonut joka paikassa: A-klinikalla, haastemiehellä, terapiassa, autossa, kotona. Sitäkin vähän kerrassaan, mutta siitä on apua.

Ensin joitakin virallisen oloisia tietoja. Virallinen lähtöpaino lankavarastolla on syyskuun 1. päivän vastaisena yönä 60 800 g, siis lankoja. Määrän muutos selittyy sillä, että olen vajentanut omia varastojani neuleystävien ja muutamien muiden paketteihin... Tavoite siis vuoden loppuun on, että lankaa olisi varastossa 54 kg. Alku on ainakin hyvä.

Tiedättekö mitä tekee epävakaa persoona, kun pitäisi avata sukkasato? Kaikkea muuta kuin sukkia. Aletaan kumminkin sukista. Pienelle metsäkulmalaiselle lähtivät tänään kuukauden ensimmäiset sukat. Aika pienet, terän pituus 13 cm. Lankana Nalle ja mallina jo aiemmin kokeiltu Anne Linnan palmikkokääntövarsisukka . Lankaa meni vain 42 g, mutta hyvä, että edes se.

879183.jpg

Sitten hunajaporkkanatumput, aivan syötävän näköiset. Novitan syksyekstran malli, todella nopea ja helppo tehdä. Lankana jokin muinainen 7 veljestä, ihanan pehmeää ja ohutta. Kulutus 92 g. Näitä on tehty klinikalla...

879178.jpg

Kaksi pantaa valmistui tuskaisen odottelun vallassa pyhänä. Toisessa sekalaista mohairia (siitä tuli vähän iso) ja toisena villalankahuovutuskokeilu. Lankaa kului yhteensä 104 g (mohair on kevyttä).

879180.jpg

Ja lisää mohairin tuhoamista: yhden illan kämmekkäät kaksinkertaisena (tuntematon mohairsekoite ja valkoinen bambino), 68 g.

879201.jpg

Lauantaina ja pyhänä sain aikaa myös vaaleanpunaisen mohairin tuhoamisen. Huivimaillineule on "yhteen ja langankierto ja takaisin" - malli. Ja kyllä pölisee. Väri kämmekäskuvassa on lähempänä oikeaa.

879192.jpg879194.jpg

Yhteinen paino on 208 g.

Tänään valmistui lopuita myös Minttumaari. Se on lajiaan toinen tekemäni. Työ on joutuisaa, mutta pesu ja pingotus piinallista. Lanka on Aade lõngan pehmeää villaa. Kokonainen vyyhti tähän kului, eli 280 g.

879190.jpg

Alkukuun kulutus on siis 794 g. Olen edellä tavoitteesta. Samaa ei voi sanoa elopainosta. Sekin on kuitenkin 1.9. tarkistettu. Otan tavoitteeksi punnita lauantaisin. Päivitän silloin kun päivitän tänne näkyviin sopivan tilaisuuden tullen.

Elokuun töiksi luen vielä sinisen Kirin. Se on yhdestä Sivilla-vyyhdistä tehty. Otin sen pingotuksesta lauantaina. Kuvakulmat ovat mielenkiintoisia. Halusin kuvata aurinkoisessa päivässä. Hosuminen ja laiskuus  eivät ole paras yhdistelmä.

879185.jpg

Menen jatkamaan harjoituksia.

As you know, I'm in with  the 10 % stash and weight reduction project . The start has been very succesful: the final goal with yarn is 6080 g and even now I have been knitting 794 g. Considering myself the situation is more problematic...

I also started with the Sock Knit-along (only in Finnish), because it is just socks I've been knitting over the times. In the very beginning I've finished only one little pair of socks for a little boy.

I'e been too busy and nervous with my son's life and problem so that just forgetting the life of my own (not including knitting, indeed).