Akka ja jo paljon aiemmin Tess ovat antaneet minulle tunnustusta. Olen tietenkin otettu, niin kuin ruukataan, mutta en ole varma ansainnan etiikasta. Panen napit kuitenkin omalle sivulleen.

Turunmaalta tultua hain Poikasen pois puistosta makaamasta. Sen jälkeen hän onkin majaillut täällä, olohuoneen sohvalla. Ja vie ainakin yhtä paljon henkistä kuin fyysistäkin tilaa. Enimmäkseen hän kuitenkin käy töissä, ja haluaisin uskoa, että hän saa asiansa taas jonkinlaiseen järjestykseen. Perjantaina hän lähtee kaverimajoitukseen ainakin kahdeksi viikoksi.

Taloudellinen tilanne on entstä kehnompi, sillä kuluneella kvartaalilla on eletty pelkästään eläkkeen varassa ja Luottokunnalla maksatettu ALV:ta. Sekin syö ihmistä, jokseenkin paljon. Myös Kela on kyykyttänyt viimeisen päälle. Teen jo kolmatta valitusta tänä vuonna. Se putiikki kun ei tunne hallintolakiaan vaan teettää asiakkailla turhaa työtä. Kelan täti sanoi, että "kun nyt olet eläkkeellä, eihän sinun kuntouttamisesi ole kuin sinun itsesi intressi". Eli ei muuta kuin hautaan siitä.

L:n neuleiden valmistumisen jälkeen olen viimeistellyt kolme huivia, joita en nyt jaksa lähteä kuvaamaan. Sitä paitsi yksi niistä päätynee lahjaksi. Lisäksi olen kutonut yhden S-kokoisen villapaidan kainaloihin ja pärvöttnyt saman tien. Siitä ei nyt tällä erää tule valmista. Mystery on neljännen vihjeen lopussa, enkä osaa päättää, teenkö siiven vai koetanko symmetriseen tulokseen. Sen lisäksi on yksi huivi puikoilla.

Varastoille on tehtävä jotakin, niin omalle kiinteälle vararavinnolle kuin langoillekin. Huomasin Marjutilla  jutun prosenttiliikkeestä, johon ajattelin lähteä mukaan. Omasta painosta on joka tapauksessa vähennettävä, ja sitä koetan tehdä kaiken aikaa (ellei L. lähetä suklaata ja salmiakkia tai ellen osta jäätelöä). Onneksi uimahalli on taas auki! Mutta varsinainen tenkkapoo tulikin lankojen inventoinnissa. Lajittelin pyhänä kunniallisesti hatuvat ja huopuvat 100 % villaiset langat, joita olohuoneen arkussa on 12 kg. Sitten olivat vuorossa puuvillat ja puuvillasekoitteet sekä bambut, joita on yhteensä 6 050 g. Superwashia ja villasekoitteita on – juu, istu vaan – 38 300 g. Sitten vielä  tehostelankoja ja sekalaisia nyssäköitä 5 020 g. Yhteensä siis 61 370 g. Ja omaa painoa ainakin tuplasti se. Että hallelujaa vaan.  En ole vielä kirjautunut prosenttiliikkeen blogiin, vaikka kutsun olenkin jo saanut. Juu, ja olen testamentannut lankani eräälle julkiselle neuleystävälleni.

Sain tänään kirjeenvaihtoani jonkin verran ajantasalle. Viime viikolla sain myös Salaisen Kirjaystävän viimeisen kirjeen, jossa oli mm. Englantilainen potilas -niminen, minulle ennestään tuttu kirja. Mutta eiköhän sille käyttöä löydy. Kiitos vain Sala Kaverilleni, joka oli kaiketi ihmeessä, mitä minulle lähettää. Minä kun olen niin valikoiva. =) Oman SKY-pakettini lähetin myös tänään, ja koska se oli viimeinen myös, voin sen tässä julkisesti tunnustaakin.

Pätkittäinen nukkuminen, uuden terapeutin kanssa aloittaminen, uimahalli- ja kuntosalireissut sekä tuttu vieras sohvanvaltaajana ovat vieneet voimia ja aikaa. Lisäksi tunteet ovat taas kovemmin liikkeellä, pyrkivät ulos. Olen myös vähentänyt lääkitystä. Korkea kynnys tuntuu olevan tuo ulkomaaksi kirjoittaminenkin. Kaikkeen sitä ihminen ilmoittautuu mukaan.

*****

My Secret Knitting Pal has visited in my blog! I'm so exhausted. Time is running so fast nowadays. My son is visiting at my home because he doesn't have any place of his own at the time. He is mostly at work but anyway: the washing machine or bathroom is uptaken when you are not expecting it, and so on. The swimming period has also started. I usually swim 2–3 times in week. 

It seems to be quite difficult to write in a foreign language. But I will do my best, even now. Wheather here in the Southern Finland is still warm and sunny. I had a problem with my knee but it is going to be better now after physiatric training. Still having The mysery Stole on the needles, just ending by clue 4. It's not easy to decide whether to continue with the wing or not. Because I am fat and tall the symmeric variant sounds to be better. Let's see. At the moment I have also an other shawl "under the construction" and  I just finished three ones. So it seems to be the right time to change to winter yarns.

Some knitters here in Finland got a great idea: let's lose some weight, not even your own weight but even and your yarnstash's. I'm in too. It was an enormous job to invent my yarnstash, but the huge weight is about 62 kilos. (After all: I'm almost doublesized myself, pity.) Here is the blog considering the theme.

My SP Hostess Jenn mailed five contest questions, so here are the answers.

1.  What is the one knitting accessory you could not live without? Circular needles, I think. Yarn should be an too obvious answer...
2.  If you're heading on vacation, do you take knitting with you?  If
so, how much and what type of project?
Of course. I can't imagine any vacation or any situation I had not any knitting prject with me. When driving a car (as usual, my husband is a driver) I usually knit a sock. It depends on if I have to take yarn stash (or better a part of it) with me or not. I just knit everywhere.
3.  Where have you travelled to that you'd consider your favorite spot? I like museums, parks, coffeehouses, market places. I'll always try to find something special (place, houses, food, yarn) in any area or culture I visit. History and culture are my favourites.  
4.  What is your favorite knitting book at the moment?  Do you own it? I have just a few knitting books. i'd like to have a book of lace knitting and I love bags. The Style - books I have all three and I'm just waiting that The bag Style and the Folk Style appears.
5.  Do you listen to podcasts?  Which is your favorite(s)? Unfortunately not. I have an oldfashioned record player... but also an CD-player on it's own and another in the PC.