Kirjoitin kolmisivuisen liitteen työkyvyttömyyseläkehakemukseen. Sanovat, että sillä on merkitystä, mitä siihen itse kirjoittaa. Mutta ei minulle riitä kahden sentin tyhjä tila: tarvitsen valkean, neitseellisen paperin.

Sain eilen vuoden jatkoaikaa. Rahoitus on vielä epävarma. Tilanne on sikäli mutkallinen, että jos palaan töihin, en sairastuessani saa palkkaa tai korvausta ennen kuin olen ollut vuoden työkykyinen. Jos jään sairauslomalle, se on palkatonta, ja kun sairauspäivärahan omavastuuaika täyttyy, en saa mistään mitään ellei kuntoutustukea myönnetä. Kumpi on siis parempi?

Olen kuitenkin toipumaan päin, niin uskoisin. Mutta hidasta se on. Oli tukalaa muistella, millaista vuosi sitten oli,  kun olin töissä. Teki mieli kirjoittaa hakemukseen liitteeksi linkki lokikirjan varjoihin.

Mitä sitten vielä osaan? Osaan kirjoittaa ja havainnoida, jopa analysoida tekstiä. Se on hidasta, mutta taito lienee tallella. Toisen ohjaamiseen en nyt kykene. Enkä jatkuvaan vuorovaikutukseen. Ja niitä kuitenkin kaipaan.

 

Huomenna valmistuu kisapipo.