Uusi kuukausi alkaa. Pääsin juuri motkottamasta, että en ymmärrä sellaisia tipattomia tammikuita. Miksei voisi samantien lopettaa kokonaan tai kontrolloida muutoin juomisiaan? Ja sitten: olen tässä kuussa lankahamsteridieetillä. Kuukauden. Miksei voisi samantien lopettaa kokonaan tai muuten kontrolloida lankojaan? Se siitä keskustelusta, joka ei edes alkanut, kunhan motkottelin yksikseni.

Viimeistelin eilen kaksi biboa ja kaksi ruusua. Niin sain alkaa hamsterikuukauteni puhtaalta pöydältä. Tai ei ihan, sillä yksi tilattu hartiahuivi on kesken, mutta siitä on parhaillaan lanka loppu, muuten olisin senkin tehnyt valmiiksi. Tänään olen neuloskellut ihan tavallista 130 cm:n villapuseroa, raglan-kavennuksilla ja suljettuna neuleena. Siitä alkoi siis kulutus. Lanka on 22/28 tiheydellä. 100 g olen neulonut tänään. Sen kummempia suunnitelmia hamsterointiin en nyt tee, sillä olympiakutomiseni vienee aika tarkkaan ajan. Ja sehän on villapaita poikaselle. Mallin olen miettinyt, pitäisi vain ratkaista, teenkö Seiskasta vai Nallesta. Poika haluaa sivusaumat jostain kumman syystä. Epäilee, että pyöröneule kiristää tai kiertää. En ole vielä päättänyt, kuinka teen. Aikaahan on vielä. Lankoja on, kuten tiedätte.

Tämä on myös kuvaton kirjoitus, vaikka nyt valoakin olisi, sillä törsäsin tänään uuteen lattiavalaisimeen. Se oli tarjouksessa ruokakaupassa! Muuta en sitten ole ostanutkaan. Huuto.netissä olisi kyllä monenlaista houkutinta, mutta viisainta panna sekin pois suosikeista, niin ei suotta houkuta.

Muuta: olen raivoissani Kelan kanssa. Syksyllä en saanut pyytäessäni tietoa kuntoutuskursseista, sillä "b-lausunnossanne ei ole rastitettu kuntoutuskohtaa". Hain joulukuussa kuntoutukseen,  mutta en ole vieläkään saanut päätöstä. Kysymykseeni, miksi Kela ei ole tarjonnut kuntoutusta (lakisääteisesti 60 sairauslomapäivän jälkeen), vastattiin: "Kas vain, onpa unohtunut lähettää". Joulukuiseen kysymykseen ensisijaispäivien päättymisestä sanottiin, että seuraavassa päivärahapäätöksessä on tieto. Mutta ei ollut, ja kun kysyin, sanottiin: "Ei ole meidän koneellakaan, niin ei voi olla päätöksessäkään."  Matkakustannushakemukseeni viime vuoden lopulta tuli tänään tieto, että ei myönnetä, sillä "haetulta ajalta ei ole omavastuu ylittynyt". Ei niin, sillä se ylittyi jo alkuvuodesta. Mikään asia ei viiteen vuoteen ole selvinnyt kerralla. Ilmeisesti Kela aikoo näännyttää kaikki sairaat, hullut ja vanhukset omia aikojaan, niin ei tarvi maksaa pieniä pennosia. Sillä aktiivinen täytyy olla, jopa niin, että siitä saa paniikkikohtauksia. Kysymykseeni lääkekulukertymästä kesken vuotta sanottiin, että "kyllä sitten ilmoitetaan, kun katto täyttyy". Entä sitten? Voisi nimittäin laskea rahojansa, sillä  niitä on laskettava. Ja suunnitella elämäänsä. Kuka opettaisi kelalaisille Hallintolain? 

Olin myös toimintaterapiassa arviointiryhmän alkuhaastattelussa. Siinä on minulle helmi-maaliskuuksi ohjelmaa. Uinti ja keppeily lisäksi. Ja olympiakutominen. kaikki aika vain itselle. Enkä osaa olla tyytyväinen? En tiedä.

Poikasta en ole tänään nähnyt, mutta MSN-kirjauksista päättelen liikkumisiaan. Minulla kun on aina tuo messenger auki, niin voi käydä mesoamassa. Mailiosoitteella löytää, jos joku haluaa.

Laiton muutama päivä sitten alkuun tuon suomenkielisen ketjumeemin. Se on oikeasti hauska, sillä sen etenemistä on mukava seurata. Ja yllättäen löytää kaikenlaisia blogeja ja huomaa lukevansa niitä. Olen seurannut sitä nyt 55. blogissa. Siinä on todella edettäväkin blogien kautta, sillä toisin kuin virolaisilla, meillä ei ole pitkä ketju näkyvissä joka postauksessa. Siitä huolimatta aion julistautua meemittömäksi alueeksi ja napata Cairbrelta siihen napinkin. Oletan, että meemittömyys pakottaa muodostamaan ajatuksensa sanoiksi, ja sisältö muutoin tässäkin päiväkirjassa kohenee. Tosin Cairbrella on myös pienellä präntätty teksti herkullisista meemeistä...

Huomenna menen hammaslääkäriin  ja sitten Kelaan rähjäämään ja sitten... jotain ihan muuta.

 

Vaatamata sellele, et ise avaldasin populäärse kettkirja soome keeles, olen Cairbrega nõus selles, et see blogg on tänasest kettkirjavaba. Ülejäänud aja võin siis eesti keeles mõtlemiseks kasutada. Hea, eks? Olen ka lõnga ostmise streikis koos Lankahamsteridega . See tähendab, et veebruaaris ei osta uud lõnga ning seda vastu proovib võimalikult palju oma tagavara kasutada. Aga mis teha, kui on hamsteri iseloom? Lisaks sellele liidusin ka kudumise olümpiaadi. Meie oma NKA koduleheküljele saad siit .

Täna alustasinki esimese hamsterikampsuni tuttava poisile, kes on 8 aastane. olümpiakudumiseks on triibuline kamsun omale suurele poisile, kes on 188 cm pikk. Hommikul lähen hamba-arsti juurde ja pärast seda kaklema Kelasse (haigekindlustusamet). Ei tea, kas mul on mõned eesti lugejad, aga oleks küll tore, kui saaks kellegiga rohkem kirjutada, et keele ära õppida. Vigasid saaks ka parandada!