Ennen juuri alkavia mäkihyppykilpailuja julkaisen Knitting Olympics - Team Finlandin blogiin lähetetyn raportin erään urheilijan epäonnisesta alkutaipaleesta. Arkisista asioista voidaan puhua taas arjen koittaessa.

 

Suorituspaikka, 12. helmikuuta

Olympiamenestys ei alkanut ihan toivotulla tavalla. Olympiaurheilija Liinu Villikani oli vähällä pudota jatkosta heti alkumetreillä. Epäonnistunut materiaalivalinta ja huono ajoitus olivat viedä Villikanin ylikunnon puolelle.

LV lähti avajaispäivänä pitkälle automatkalle täältä pohjoiseen. Parin päivän reissua varten varattiin reppuun kolme kerää tunnettua, joskin jäämistä kasattua villasekoitelankaa ja sopivat nelosnumeroiset, bambuiset merkkipuikot. Lanka oli urheilijalle tuttua jo vuosien takaa, ja siitä on kudottu monen monta työtä, viimeksi vaihtopipo. Valinta tuntui siis varmalta. Koska olympiakutominen kestää tällä kertaa koko kisojen ajan, urheilija pakkasi mukaan myös varalankaa ja toisenkokoiset puikot, jotta kyllästymistä ei tapahtuisi ja harjoittelu olisi monipuolista.

 

Ylämäenlaskuasento oli kovin etupainotteinen: 242 silmukkaa 1:1 joustimella eteni sujuvasti. Ensimmäisellä huoltotauolla urheilija huomasi, että oli yltä päältä pienissä karvoissa. Tarkempi tutkiminen osoitti myös ajoneuvon olevan täynnä haituvia. Patalahden Essolla suoritetun epäonnisen tankkauksen (poltettu panini ja rinnuksille roiskunut kahvi) jälkeen alkuilmalento oli lopulta liian takapainotteinen, ja välineet painuivat melkein vasten LV:n vartaloa. Oli pakko lopettaa koko homma, ettei vallan karvottuisi.Pahoittelemme kuvamateriaalin puuttumista.

 

- "Kokeilin kyllä toistakin harjoitusta matkalla, mutta karsinta vei ihan maitohapoille. Luotan kuitenkin siihen, että olen onnekas lucky looser –kisassa", toteaa uutta intoa puhkuva urheilija.

 

Palattuaan takaisin varsinaiselle suorituspaikalle Liinu Villikani kaivoi rauhallisesti  esiin saman valmistajan ohuempaa lankaa ja ohuemmat puikot ja aloitti suorituksen alusta nuoren sieviläisen menestyksen innoittamana. Tarkkailija siirtyy kannatusjoukkoihin ja on tyytyväinen, että urheilija ei syyllistynyt minkäänlaisten kiellettyjen aineitten käyttöön epäonnen hetkellä.