No, aurinko on pidempään taivaalla. En minä aurinkoa näe, mutta tänään huomasin, että ulkona ollessani oli vielä valoisaa. Minä olen nimittäin käynyt tänään ensimmäistä kertaa itse ulkona. Siis yksin. No, oli asiaakin. Mutta olisi ollut joskus ennenkin. Enkä ole mennyt. A:lla oli kiireinen taittotyö ja iltamenoa, niin että en viitsinyt kyselläkään mitään. Siksi menin yksinäni ulos. Onhan minulla uudet kengät, Kuoma-trekkingit . Ja niissä piikkipohjalliset. Ja uudet kävelykepit. Vaikka täällä periferiassa on teiden kunnossapito mitä on, oli sohjoisella jäätiköllä ihan kohtuullista kävellä. kolmen vartin reissuun oli tietenkin syynsä: kävin asiamiespostissa. Postitin kaksi pakettia: toisessa oli L:n neule ja toisessa Lapasvaihdon lapaset. Kyllä, otin kuvia. Mutta pimeässä makuuhuoneessa ja ilman kamerantuntemusta tulee huonoja kuvia, niin kuin tähänkin asti. Varmaan synti kiusata lukijoita huonoilla kuvilla. Oli kiirekin, kun piti sinne postiin...

Tässä on siis alkuvuoden töitäni, joista on jo ollut puhetta:

Verkkopontso puuterinvärisestä Hippystä, lähinnä langan kuluttamiseksi ja paremman puutteessa tehty.

29399.jpg

Samoksesta ja Palmasta tehty pontso kummitytön vanhemmalle tyttärelle. Malli on jostakin viimevuotisesta Novita-lehdestä. Oikein sievä vaate, vaikka värit eivät tule edukseen.

29380.jpg

L:n bolero. Eikö olekin hassunvärinen? Se on kuitenkin tehty pikimustasta Ainosta. Ohje oli viime syksynä Me-lehdessä. Napit ovat virolaiset katajanapit. Imettävälle oikein sopiva lämmitin. (Otan riskin, että L. lukee tätä ennen kuin paketti ehtii perille.)

29382.jpg

Vaihtotumpuista en pane vielä tähän kuvaa, odotan, että vastaanottaja kertoo ne saaneensa.

Että sellaista. Äsken valmistui yksi pipo, mutta ei siitä(kään) taida olla vaihtopipoksi. Mietin vielä. Viikonlopun mäkihyppyrupeamaan on aloitettava jotakin kunnollista ja pitempiaikaista. Huomenna voin vielä miettiä. Nyt on päivä jo niin pitkällä, että en saa kirjoitetuksi sitä, mikä on mielessä.