...BB-pipo! Ainakin Tampereella. Tämän kertoi reissulta tullut poikaseni. Aiemmin hän sanoi, että "kaikilla muijilla on säärystimet, ainakin mun muijakavereilla". Luultavasti minun pitää olla tyytyväinen hänen tarkkaan (mutta maskuliinisen selektiiviseen) havaintokykyynsä sekä ilmeiseen kiinnostukseensa paitsi vastakkaiseen sukupuoleen myös äidin käsityöntekoon.

On siis asioita joihin olen tyytyväinen. (Tämänpäiväiseen tk-reissuun en ole, se pimensi varjotkin.) On suorastaan hyvä julistaa niitä ääneen. Olen muuten alkanut stressaantua kutomisesta. Tuntuu, ettei aika millään riitä kaikkeen kivaan. Vaikka kukaan ei velvoita minkään asian tekemiseen, ei arkipäivässä eikä  kutomisessa. Nyt on kaksi hahtuvateelmää odottamassa pesua. En viitsi panna konetta pyörimään yöksi. Mutta aamulla... Sen jälkeen teen huivit pois, ainakin pienemmät. Ja kuvaan taas: en ole vieläkään opetellut kuvaamista enkä kuvankäsittelyä.

Mitä tulee keltaiseen ja siniseen lankaan, sitä näyttää olevan enemmän kuin luulin. Ja sen varalle, että ne joskus loppuvat maailmasta, voin hyvinkin niitä säästää, sillä sittenhän niillä voi vaihtaa punaista lankaa!

Mitä tulee päähänpinttymiin, yksi niistä on tietenkin se, että en osaa virkata.

7.12.

Kaikki viisi kliinistä diagnoosia erikoislääkärin B-lausunnossa alkavat eri kirjaimilla. Kaikkien numerot ovat eri kymmeniltä. Vaivaa siis on. Olen yrittänyt kaksi kertaa verenpainemittaukseen tavalliseen terveyskeskukseen. Tänään oikein ajanvaraukslla. Ei löytynyt sellaista laitetta, jossa olisi ollut riittävän pitkä mansetti. Ei löytynyt ihmistä, joka olisi tiennyt oman tk:n erityisryhmien liikunnasta. Sain ajan kahden viikon päähän. Työaikana tämä oli tavallista, mutta silloin joutui omalla ajalla käymään mittauksessa. Työajalla jäi palkatta.

Kerran minua pyydettiin käyttämään laitetta, joka oli itse mittaaville tarjolla odotushuoneessa, jos kerran ajat sopivat huonosti. Kokeilin. Ei riittänyt mansetti, ja jouduin pyytämään pitempää. Sanottiin: älkää enää käyttäkö sitä laitetta, sillä joudutte kuitenkin vaivaamaan henkilökuntaa pyytämällä mansettia. Siitä ei ole hyötyä.

Kolmekymmentä vuotta veronmaksajana riittänee. Ja taas välkkyy sähköt: varmaan tarvittaisiin suurempia optioita.