Olen tänään tehnyt huovutuskokeiluja. Punainen hahtuvakassi on aika paljon edellisten kaltainen, tosin kiinnityskaistaleen tein siihen myös. Kokeilin huovuttaa myös Maali-lankaa ja Novitan Faunaa. Kaikki kolme olivat samassa koneellisessa. Tulos: Kassi on hyvä, Fauna kovettui olemattomaksi kittanaksi ja Maali olisi saanut huopua inasen enemmän ja ehkä pitempään. Lämpötila on 40 ja ohjelma 90 minuuttia. Olin aikeissa kokeilla villalankoja 60 asteessa, mutta Faunasta olisi varmaankin vain häntä jäljellä. Tiedän nyt, että Maalia ei tarvitse ostaa lisää ja että hahtuva on edelleen paras.

Odotan yhä vinkkejä siitä, millainen on kahden viikon matkakäsityö. Onko ehdotuksia? A. sanoi, että ota tarpeeksi monta. Mutta kun aion ottaa kaksi kirjaakin!

Kirsi Är Neuletiheydestä paiskasi sitten mieluisuusmeemin tännekin.

Mieluisin lanka millä olet neulonut?
Alpakkalanka, samoin kamelinkarvainen villa. Kumpikin ovat ylellisen pehmeitä. Pidin myös Debbie Blissin Mayasta, jota sain Hemmelig Väniltäni J:n kaupungista ja josta pian kudoin 8695.jpg. Sitä on muuten käytetty. Novitan Aino ja Butterfly ovat myös mukavia; mukavuus perustuuu tuntoaistiin ja neuleen ulkonäköön.


Suosikkipuikkosi?
Koko 3-6. Metalliset tai puiset. Minulla ei ole kovin monia puisia. Mutta Addin nelosen pyöröpuikot kyllä lennättivät lankaa.


Hirveintä mitä olet neulonut?

En kovasti pidä froteelangoista tai noista hileglitterihörhelöistä. Ne tuntuvat tarttuvan kiinni ja panevat vastaan. Kenties ovat samanlaisia kuin minä. Esimerkkinä vaikka Novitan Salsa.

Surkein tekele oli varmaan joskus parikymmentä vuotta sitten anopin sekalaisista puuvillalangoista virkkaamani lötkö pöytäliina, sellainen pieni ja pyöreä. Lanka oli ruskeaa ja liian paksua ja koukkukin... No anoppilassa aika kului, kun oli tekevinään.

Paras ohje millä olet neulonut?
Kyllä se oli varmaan syksyllä tekemäni Magnitsissa ollut Kate Buchananin Collar Me .

Se oli nimittäin ensimmäinen lajiaan englanninkielinen ohje, josta ei ollut mitään kaavakuvaa ohjeessa enkä koko aikana tiennyt oikein, mitä olin tekemässä. Olen ylpeä tästä 13572.jpg, ja vaikka en itse sitä käytä, varmaan joku tonttu sen pian nappaa...


Tärkein neulontatekniikka?
Jaa-a. Tärkeintä olisi varmaan osata viimeistellä eli yhdistellä ja päätellä... jonkun pitäisi opettaa se minulle kädestä pitäen. Minulle tärkein tai mieluisin on pyöröpuikot ja raglan-kavennukset.


Paras neulekirja tai –lehti?
Ostin kesällä Scarf Stylen ja olen selannut sen monta kertaa. En osaa sanoa, mikä siinä viehättää. Pidän kauniista kuvista. Mitään siitä en ole vielä tehnyt, vaikka siinä on monta sellaista ohjetta, joita jolloinkin kokeilen. Huivit ovat yleensä sopivia. Pidän myös kirjoista, joissa on perinteisiä, suomalaisia kirjoneulesukkia ja -lapasia. Niitä on käytetty paljon.


Paras knit-a-long mihin olet osallistunut?
Ilmoittauduin Mystery Shawliin, mutta mysteeriksi se jäi. En ennättänyt heti aloittaa ja sitten vihjeitä tuli ja tuli, ja samaan aikaan alkoi blogeihin ilmestyä upeita kuvia... Olisi pitänyt seurata koko ajan mukana, niin jotakin olisi tullut itsellekin valmiiksi. Sukkavaihtoon osallistuin myös. Sellaiset ovat mukavia, joilla on oma bloginsa, jossa useat esittelevät töitään, kuten Scarf Style Knit-along.

Suosikki neuleblogisi?
Luen aika montaa blogia. Niitä, joita useimmin, melkein päivittäin luen, on listattuna tuohon sivupalkkiin. Luen myös monia muita Blogilista.fi:n blogeja, ja aina silloin tällöin jätän niihin myös puumerkkini kommentiksi.


Suosikki neulesuunnittelijasi?
En osaa sanoa. Lienee viisainta sanoa, että trad. Eli perinteiset mallit niin suomalaisista kuin vaikkapa virolaisista perinneneuleista.


Neule, jota käytät eniten?
Erilaisia huiveja: kauan sitten virkattu (minä osaan ketjua ja pylväitä) musta kolmiohartiahuivi ja kaulahuivit. Kauan sitten, varmaan kymmenen vuotta sitten Tartosta ostettu villapontso. Sukkavaihdossa saamani Tassu-sukat, joiden ohje muuten oli viimeisimmässä Ulla-neuleessa.


Siinähän sitä oli. Paiskaan tämän meenin eteenpän KristiinanSilmukoihin ja Niinalle sinne hankalannimiseen blogiin.

Yöpalaksi otan vähän jäätelöä.