Kotka-Sillamäe-parvlaevaliin avati ka reisijatele eile. Kohti reisijatele on piiratult: 370 vist kokku. Soome kaguosas elavad inimesed oodasid juba kaua selle liini avamist. Ajaleht Kymen Sanomat kirjutab, kuidas Ida-Virumaal oodatakse Soomest rohkem turiste kui siiamaani. Seda ootab ka üritusel kõnelenud suursaadik Priit Kolbre. Aga esilehel avaltadud pilt räägib ka paljust muust: varieteegrupp Genesise tüdrukud esinevad ikkagi lahtise riietusega.

Ida-Virumaa ettevõtjad loodavad ka turismi arenemisele ning oodavad, et maakonnast saab uus turismikeskus Tallinna ja Saaremaa kõrvale. Aga laevaomanik Leedo teatab, et maakonna teenindused on alles arenemisel ja ütleb, et esimesed turistid võib-olla jääd mitte rahule. Ajalehe sisemistel leheküljetel esinevad ning Narva-Jõesuu kui Saka SPA-hotellid. Samuti Kohtla-Järve kaevandus muuseumi juhataja rääkib oma jutu. Toila sanatooriumst ei räägida mitte midagi.

Muidugi meie lähme Toilasse pühapäeva hommikul. See ongi meie jaoks luksust ning tegelikult olime sella kohaga rahul mullu novvembri kulastamisel. Huvitav näha kui ilus koht see on nüüd kevadel. Soovime, et ilm oleks hea, sest vihma sajab ju kodus ka. Üks paremaid külgi selle sanatooriumi puhul on nimelt see, et soome turistid on väga harvad. Mõned pensionärid küll, aga me sobime ridda väga.

Igal juhul sooviksin, et Ida-Virumaa maakond säilitab selle omapärase kultuuri ja eluviisi ning soomlased õpivad ka Eesti kultuuri rohkem tundma. Mitte ainult seda, kus kohas müüakse valget viina koige odavama hinnaga. Aga loomulikult ka eestlased oskavad teha raha sealt kus see on lihtsam võta.

Seekord meie Tartusse ei lähegi, aga loodan et hiljem suvel õnnestab ka Lõuna-Eestit külastada. Kui siis kohtute kuduva tüse prouvaga, see olengi mina. Kohtumiseni.