Kaipaan sellaista tuulta, joka ei ole myrsky mutta ravistaa ja aiheuttaa muutoksen. Taivas on aika musta, kuin lumisateen edellä. Vaahterat uimahallireissulla punoittivat kovin. Lehti on vielä puissa kiinni, mutta ihan kalenterinmukainen sää. Sataa ja paistaa. Niin on myös pään sisällä, enimmäkseen kuitenkin muuta kuin aurinkoa.

Tunnen itseni monella tavalla irralliseksi. Olen usein ihmetellyt näitä näkymättömyyden ja painottomuuden tunteitani, sillä ne ovat täysin ristiriidassa ulkoisen olemukseni kanssa. Olin uimahallissa tänään puolitoista tuntia: juoksin ja jumppasin. Vesi on sentään hyvä, se kannattaa. Eilen sain jo fysioterapiassakin tehtyä jalkaprässiliikkeitä. Voltarenin lopetin tänään. Olen myös radikaalisti vähentänyt psyykenlääkitystä, olosuhteiden pakosta, ja se kyllä näkyy ja tuntuu. Se ei ole siis välttämättä ollenkaan hyvä asia.

Terapeutti on lomalla kolme viikkoa. Heti näin aluksi. Sitten on lomalla fysioterapeutti. Poikasen raitistuminen ei ole pitkäjänteistä, vaikka nyt takana on vuosiin pisin jakso. Se syö meitä kaikkia, niin raittius kuin juominenkin. Hänen psykiatrinen hoitonsa lopetettiin, koska hän ei kyennyt sitoutumaan siihen. ei ole avohoidon asiakkaaksi sopiva, mutta ei ole edellytyksiä päästä laitoshoitoonkaan. No, olkoon nyt, en ruodi sitä tässä enempää. Mutta yhden ylimääräisen täysihoito- ja kuljetuspalvelu on melkomoisen kuluttavaa.

Tämän viikon neulesaldo: sinisiä neuleita metsäkulmalaiselle, Helmikseltä saadusta langanlopusta viime viikolla valmistuneet tunput yhdenvärisiksi, samoin myssy (jatkettu siitä langasta, joka jäi tumpuista pois) sekä ihan uusi baskeri harmaasta, hauskasti tweedmäisestä Jussista. Tuolle Puupäälle sopivat kaikki hatut, toisin kuin minulle, vaikka on minullakin hattupää.

920248.jpg

Sukat ja tumput ovat 7 veljestä, myssy Nallea, kauluri Bambinoa. Ovat postissa parhaillaan.

920255.jpg

Tämä malli oli melko hyvä, mutta kavennukset pitänee jatkossa tehdä huomaamattomammin. No, valmista mallia ei siis ollut vaan kokeilemalla hain tämän. Se on luonnossa enemmän tummanharmaa kuin ruskea.

920250.jpg

Nämä on esitelty jo aiemmin, hieman toisennäköisinä. Lisäksi olen tehnyt ja lähettänyt jotakin Salaiselle Neuleystävälleni, ja koska se painoi saman verran kuin Helmikseltä saamani vihreä lanka, en kirjaa sitä mihinkään kulutukseen. Helmiksen lanka oli aavistuksen verran tummampaa, mutta ei haittaa yhtään.

I have made hats, again. And something blue for a babyboy of my friend. Everyday life by us is something quite typical in fall in Finland. Sometimes I feel that it has been autumn inside my head for several years. Today the weather is quite bright but also calm. And when you are going to get out, it is already raining...