Yhden vuorokauden oli lumi maassa. Tänään taas on yhtä harmaata ja mustaa kuin ennenkin. Olin viikonlopun enimmäkseen laiskana, mitä nyt hiihtourheilun aikana tein pikkulikalle turkin. Mutta aika paljon vietin aikaa tässä koneen vieressä ja lueskelin blogeja. Olen merkinnyt suosikkilistalleni monia, lukumäärää en ole laskenut, sillä se vaihtelee. Arvatenkin parisataa. Niitä kaikkia en tietenkään lue alusta lähtien, mutta muutamia kymmeniä on sellaisia, että kirjoittajan kanssa luulee olevansa tuttu. 90 % on neuleblogeja. Aina tarkemmin olen rajannut käsityöt neulomiseen.

Päätin katsoa, miten työlästä kommentointi on. Ja olihan se. Muutamaan joutui kirjoittamaan vain sen "ihana neule". Valitettavasti. Ei jaksanut. Tai osannut. Tuli mieleen työssäolo. Opiskelijat muistavat edelleenkin, että palautteeni kirjoitelmien peräsä alkoi sellaisilla lauseilla, jotka olisi voinut itse asiassa pelkistää sanoiksi: Muuten ihan hyvä, mutta... Kenties rutisen nyt entistä vähemmän siitä, kuinka laiskaa kommentointi yleensä on. Mutta suuret kiitokset teille, jotka tulitte vastavierailulle! Käykää vastakin.

Alkuvuoden tekeleitäni on monenlaisia. Esittelen niitä varsin tietoisena siitä, että Pikkulikan äiti lukee blogiani. Likalle on kaksi neuletta. Olen koettanut saada kulutettua erilaisia jämiä ja sekalaisia lankoja. Ei se oikein onnistu. Edelleenkin on tyhjän kutimen päivä. Mutta tässä näitä, tekojärjestyksessä.

334826.jpg

Pipo ja tumput, joihin käytin kaksinkertaista Jussia ja lopun Teddyn. Nämä ovat ihan itselle, kenties liiankin muhkea on tuo pipo. Mutta värit ovat erinomaisen sopivat.

334812.jpg

Tämä huivi on jotakin Novitan paksua lankaa, en muista nimeä. Rouva L-P toi langan vuosi sitten pontsolangaksi, mutta sitä ei ollut tarpeeksi. Nyt tein siitä huivin, suorakaiteen muotoisen. Ja vien sen joku päivä langantuojalle itselleen.

334828.jpg

Woolin loppuja käytin Pikkulikan pitsiboleroon. Helma kaipaa vielä höyryttämistä.  Hattutukki saa olla mallinukkena. Ongelma näissä pienen vaatteissa on se, että en ole nähnyt tyttöä sitten syksyn. en osaa arvioida, kuinka sopivia ne ovat. Ja ainakin Tango-Wool-turkista tuli iso. Mutta se ei haitanne. Ja siitäkin tuli oikein kaunis. Napit puuttuvat vielä, kun ei taida olla sopivia. Nyt se on kiinni kauluksesta rintaneulalla. 334839.jpg

Muuten olo ja elo on tasaista ja harmaata. Valoa kaipaan, mutta pimeyttäkään ei ole sietämättömästi. Tällä viikolla alkoi päivittäinen ryhmä- ja terapiarumba. Saa nähdä, kuinka kauan jaksan sitä. Sekin alkaa käydä työstä.  Olen järjestellyt lankojani.  Jotakin pientä joutaa myyntiin Huuto.netissä, kunhan saan aikaiseksi ilmoittaa niitä sinne. Kuvattu jo on.