tiistai, 8. toukokuu 2012

Piilossa vaan ei poissa

Absurdia tämä vuoden kirjoitustauko. Voisi kuvitella, että elämää sinä aikana ei ole ollut. Asia on kuitenkin juuri päinvastoin: täysipäiväistä murehtimista ja asianajoa on ollut enemmän kuin kylliksi. Olen pitkään miettinyt sitä, mikä on tehnyt minusta sellaisen, että sivuutan kaikessa itseni. Ajan sujuvasti muiden asioita, eläydyn ja tappelen oikeudenmukaisuudesta, mutta itselleni en anna aikaa ja huomiota. En tiedä, koska tämä loppuu, luultavasti vasta sitten, kun ymmärrän antaa periksi.

Koetan saada taas kiinni sanoista, sillä niiden voima on valtava. Niiden merkitys minulle sekä luettuina että kirjoitettuina on kiistämätön. Olen tutustunut nuoren sukulaiseni ajatusmaailmaan hänen bloginsa välityksellä. Vaikka hän kirjoittaa ruotsiksi, ja vaikka kokemusmaailma on eri, juuri sanojen kautta koen sellaista samuutta ja ykseyttä, että sanoja ei ole varaa jättää.

Jatkan siis olemista, elämistä, kirjoittamista. En selittele enkä kertaa, mitä tapahtui. Elän enemmän hetkessä kuin kronologian ja sisällön pakonomaisessa säilömisessä luettavaksi. yhä mietin, linkitänkö tämän Facebookin vai en. Meneekö loppukin itsenäisyys vai vahvistuuko itsetunto? Mitäs sanotte?

 

Mieluisinta juuri nyt(kin):

 

 

keskiviikko, 4. toukokuu 2011

Aikavarkaita

Facebook ja Ravelry vievät sen ajan, mitä minulla on. Se ei ole yksistään huono asia, sillä sinne olen kirjoitellut enemmän kuin tänne. Koks palautteen saaminen on yksi keskeisitä asioista, siellä tuntuu sitä saavan nopeammin. Ja koska muutama asia on sellainen, joista puhuminen ääneen on lähes mahdotonta, on Kaheleissa purkaminen välttämätöntä, että pysyy joihinkin suuntiin näkymättömänä, Kiitos siitä, Kahelit.

Eläminen on nyt alkuvuonna ottanut kovemmille kuin aikoihin. Osittain se varmaan tuntuu rankalta myös siksi, että lääkitystä purettiin vuosi sitten ihan kokonaankin poissa olevaksi. Pari kuukautta sitten lisäsin kuitenkin sertraliinin ihan omin päin. Odotan erikoislääkärin konsultaatiota kaiken aikaa.

Käsitöitä tulee ja menee. Niiden tekeminen on hidasta. Kaikki eivät pääse kuvaan ollenkaan, kun ne lähtevät saman tien matkaan. Enimmäkseen olen tenhyt sukkia, sillä se on aivotonta ja kudin on helppo kuljettaa mukana.

Kummankin parin materiaali on NalleColoria ja ohjetta ei ole :) Kumpikin pari lähti saman tien eteenpäin.

Muuramen pakettiin lähtivät nämä:

LAnka on silkki-villa-viskoosia ja jotakin mohairsekoitetta. Ohje on kutakuinkin Galvanized Gardigan, IK Winter 2010 (ravlink).

Tässä kokeiltiin Suvi Simolan Pikkuveliä , ja ohjeen lähetti minulle Satunnaisena Ystävällisenä Tekona Kielopihan Tohveli :)

Sukututkija-ystävälle lähti tämä liivi. Liivin ohje on Garnstudiosta ja lanka kaksinkertaista Lanettia. Kummankin oli liivin tilaaja itse valinnut ja hankkinut.

Pikkulikalle on syntynyt myös jotakin:

Vaaleanpunaiset jakut ovat kumpikin Modassa olleiden ohjeiden mukaan. En nyt muista, mitä ohjeita ne olivat, mutta aika hiljattain julkaistuja. Langan olen saanut kumpaankin Pikkulikka-SYT:nä Marjutilta . Kiitos!

Sammakko tehtiin Puppet Paradin (ravlink) ohjeella ja sen SYTtäsi minulle Tikrunmami. 

Pihalla kasvaa liperi ja raparperi sekä muutamia kukkia. Pikkulikka on ollut ilonamme silloin tällöin. Vaikka Ilona hän on aina, sillä se on hänen keskimmäinen nimensä :)

 

maanantai, 21. helmikuu 2011

Pseudopäivitys

Kun tämä kirja muuten päivity, niin sieppaan edes Kaisalta yhden meemilistan. Se oli niin mukava ja siitä tulee taitava olo :)

Ja juu, jotakin on puikoilla koko ajan. Kolmekin keskeneräistä juuri nyt.

Merkitse lihavoimalla asiat, jotka olet tehnyt ja kursiivilla ne, joita suunnittelet joskus tekeväsi.

 

Olen neulonut
- pyöröpuikoilla
- sukkapuikoilla
- sukkia (tai muita pieniä pyöröneuleita) yhdellä tai kahdella pyöröpuikolla

- itse kehräämääni lankaa
- jonkun muun kehräämää lankaa
- villaa
 -puuvillaa
- pellavaa
- alpakkaa
- kashimiria
- kamelinkarvalankaa
- silkkilankaa
- koiran- tai kissankarvalankaa

- bambulankaa
- soijalankaa

- banaanilankaa
- tekokuituja
- itseraidoittuvaa / pätkärääkättyä lankaa
 - kierrätettyä tai käytettyä lankaa
- metallilankaa
- mallitilkkuja
- lapaset ranteesta kärkeen
- paidan
- villatakin
- huivin
-shaalin
- hatun, myssyn, pipon
- sukat varresta kärkeen
- sukat kärjestä varteen
 - rannekkeet / kämmekkäät / kädenlämmittimet
- lapaset kärjestä ranteeseen
- sormikkaat
- tossut
- säärystimet
- hihattimen, boleron, ponchon
- keskosille
- vauvalle
- lelun- tai nukenvaatteita
- Möbius-huivin tai vastaavan
- laukkuja
- koruja
- hiuskoruja
- pehmoleluja
- tyynyjä
torkkupeiton / peiton
- lahjaksi
- lemmikeille
- verkkolehden mallin mukaan
graffitin (neulonut kadulla tai kadulle jätettävän neuleen)
- häihin

- kotiin (pesurättejä, pesulappuja, pannumyssyjä...)
- lomaneuleita
- taideneuleita
- aina oikeaa
- sileää
- palmikkoneuleita  (sis. aran-neuleet)
- pitsineuleita
- intarsiaa
fair islea / kirjoneuletta
- norjalaisneuleita
- mallineuletta, jossa pudotettuja silmukoita
- mallineuletta, jossa on neulomatta nostettuja silmukoita
- mallineuletta, jossa on kierrettyjä silmukoita
- lyhennettyjä kerroksia
- napinläpiä
- i-cordia
- nyppyjä

- vohvelipoimutettua neuletta
dominoneuletta (=modulaarista neuletta)
- konttineuletta
- tvåändsticking-tekniikalla

- nukitettua neuletta
- pintaneuletta
- helmien kanssa
- oikein ja nurin takaperin
- amerikkalaisella / englantilaisella tavalla
- mannermaisella tavalla
- vapaaneulontaa

 

Olen
- luonut silmukat ristikkäin
- luonut silmukat italialaisella aloituksella
- parsinut/jäljitellyt silmukoita

- päätellyt silmukat ompelemalla
- leikannut neuletta

 

Olen neulonut
- koneella
- neuleharpulla

Olen värjännyt lankaa
-kasviväreillä
Olen huovuttanut

Olen
suunnitellut neuleita
- kirjoittanut neuleohjeen

- julkaissut neulekirjan
- neulonut saadakseni rahaa
- neulonut elääkseni

 

Olen osallistunut
yhteisneulontaan
- neuleolympialaisiin
- neulontaan julkisella paikalla
- hyväntekeväisyyteen
 
Olen opettanut
lapsen neulomaan
- miehen neulomaan

 

lauantai, 22. tammikuu 2011

Uusi vuosi alussa

Tämä vuosiluku on seitsemäs lokikirjassani. Jos lukee järjestyksessä alusta tähän, voi huomata, että niukemmaksi menee, kaiken suhteen. Kuvat vähenevät, tuotokset supistuvat ja kirjoitukset käyvät kovin kuiviksi ja olemattomiksi. Syitäkin voi löytää edeltä. Kun olisi viisas niin tekisi jotakin rakentavaa. Vaan kun ei ole. Ei viisas eikä aikaansaapa. Kukapa neuvoisi, mikä eteen? Kenpä tietäis sen --

Vähän enemmän neulon kuin tulen kuvanneeksi. Viimevuotisia neuleita meni ainakin Muuramen suvulle sekä juupajokisille kuvaamatta, ja jonkin verran ihan tähän Pikkulikkalaankin. Sitä tulee vain sellainen olo, että nyt tämä on tässä ja valmis ja hups, matkaan. Lisäksi päivänvalon puute vie kuvaamisen ilon. Luulisin. Eikä ole hyvä tekosyy sekin? Päivänvalon puutteen muuten huomaa vaikkapa siinä, että aloin tehdä viikko sitten likalle tunikaa oikein tummanruskeasta langasta. Päivänvalo ja myös kamera paljastivat sen hyvin tummaksi violetiksi. vaatteesta tuli näti mutta aika jämpti. Nähtäväksi jää, onko sille mitään käyttöä. Ohje on Skadi Petite purlsista, lanka on Debbie Blissin Merinoa.

 

Kaulus ei kyllä tule pysymään nätisti. VAikka laitoin lankaa matkaa, niin olisi ehkä pitänyt itse ommella myös ulkoreunasta muutamalla pistolla se kiinni miehustaan.

Huovutettuja hattuja on kolmea. Yksi on mitääntekemätön, sillä se on tarkoitukseensa pieni. Tosin kun siihen neuloisi resorin ja nauhan, voisi sitä joku pienehkö käyttää. Punainen meni Pikkulikalle (kaappiin) ja vihreä odottaa matkaa Muurameen (ja kamerallekin, ehkä). Tässä kuitenkin tuo viraton oranssi.

 

Kolme paria noin viisivuotiaitten sukkia ovat sen sijaan onnistuneita. Kissalanpoikain sukat ovat jo olleet käytössäkin, mutta M:n sukat menevät  samaan pakettiin vihreän myssyn kanssa. Ja voi olla, että saan sinne pikapuoliin vielä villatakinkin mukaan. Enää puuttuvat nappilistat ja lankojen päättely.

 

Mumman Neiti Aurinko pitää kiireisenä, mutta samalla myös mummankin elämän mielekkäänä ja ylipäätään elämisen arvoisena. Viime aikoina olemme tavanneet joka viikko ja joskus tuntikaupalla. Keinutuoliin ei tarvita enää apua.

 

Kevättä kohti kumminkin.

torstai, 30. joulukuu 2010

Jouluista(kin)

Tämä on oletettavasti ainakin vuoden viimeinen kirjoitus. Ehkä jotain muutakin loppuu. On tunnustettava, että tämäkin on nyt osin velvollisuudesta kirjoitettu, sillä olen sitoutunut Salaisen neuleystäävän sääntöjen mukaan raportoimaan saaduista paketeista.

SAIn koko syksyn ihania paketteja Jossu75-nimimerkin henkilöltä. Hän bloggaa Jossun puuhailuissa. Viimeisimmän paketin pakettikortti tuli nyt tämän viikon maanantaina. En ole vain vielä oikein ehtinyt nauttia siitä. Tosin tuo huivi on kaikkein parasta ja kauneinta, mitä olen saanut! kiitos siitä tuhannesti. Palaan näihin paketeihin vielä, malta odottaa.

 

 

Itse lähetin paketteja Tiinalle eli Timsulle, jolla ei ole blogia. Mutta hupaisaa on, että tähän viimeiseen pakettiin tein hänellekin huivin, Mielityn Kellokukan:

 

Jouluksi minua muisti piparitaikinalla ja monella muullakin asialla muutama ihana kaheli. Kiitos .)

Olen kiitollinen vaikka lopen uupunut.

 

 Kävin korjaamassa linkin ja pyydän anteeksi Agathalta.